Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi kurczaka w owocowej galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2
bulion drobiowy 2szkl
szałwia szczypta
herbata miętowa 1torebka
morele z puszki 4
winogrona
brzoskwinie w puszce 6
galaretka pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: piersi kurczaka w owocowej galarecie

Mięso umyć,ugotować w takiej ilości bulionu by było przykryte.Na początku gotowania dodać herbatkę miętową i szałwię.W czasie,gdy mięso się gotuje,przyrządzić galaretkę oraz osączyć owoce z zalewy.Mięso wyjąć z wywaru,wystudzić i pokroić w średniej grubości plastry.Ułożyć je na głębokim półmisku,udekorować pokrojonymi owocami,po czym zalać galaretką.Przykryć półmisek wypukłą przykrywką i wstawić do lodówki,by galaretka zakrzepła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak