Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi indyka duszona w sosie z pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z indyka 115 gram
sól i pieprz do smaku
masło klarowane do smażenia
mozzarella 2 plastry

sos

pomidory krojone z puszki 1/2 puszki
Imbir mielony Prymat do smaku

Dodatki

ryż ugotowany 70 gram
bazylia 3-4 listki

Przepis i sposób przygotowania na: piersi indyka duszona w sosie z pomidorów

Pierś z indyka umyć, osuszyć, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Obsmażyć na patelni. (Podsmażyć jedną stronę i obrócić na drugą stronę. Ułożyć mozzarelle i smażyć z drugiej strony 5 minut.)
Sos: pomidory z puszki, odsączyć z soku, rozdrobnić blenderem na jednolitą masę. Przyprawić do smaku chilli oraz imbirem. Przekładamy do rondelka, układamy pierś (mozzarelle do góry). Dusimy pod przykryciem około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak