Pierś zapiekana z cebulką majonezem i serem

Pierś zapiekana z cebulką majonezem i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    4 sztuki
  • majonez

    8 łyżek
  • ser żółty

    8 plastrów
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • cebula

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pojedyncze piersi myjemy osuszamy i przyprawiamy przyprawą kucharek z obydwu stron.
2. Piersi układamy w blaszce smarujemy majonezem i kładziemy na to plastry cebuli, na wierzchu cebulę solimy i pieprzymy.
3. Wkładamy to wszystko do piekarnika nagrzanego w 180 stopni na jakieś 10 minut aby trochę się zapiekło.
4. Po 10 minutach układamy na to wszystko ser żółty i zapiekamy dalej aż ser się roztopi i wszystko ładnie się zapiecze.Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mariuszek8

28.03.2017 12:03
Oj uwielbiam takie rzeczy..

paula191919

23.02.2016 10:28
Też tak robię tylko z kotletami schabowymi

Ela15

12.12.2015 11:27
ciekawy pomysł

Róża1

10.10.2015 10:17
nie robiłam jeszcze , bardzo ciekawy przepis :-).

Bernadeta1

05.10.2015 18:12
robiłam podobnie, smaczne mięsko

Aannkaa82

29.09.2015 17:52
Ciekawy przepis i apetyczne miesko :)

Margo1

29.09.2015 15:37
Super potrawa,tak jeszcze nie robiłam

Anna169Hosz

29.09.2015 13:18
Tak jeszcze piersi nie robiłam, na pewno smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat