Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z serem i żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podqwójna 1 szt
żółty ser 5-6 plasterków
żurawina 5-6 łyżeczek
mąka 2-3 łyżki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
olej do smażenia 0,1 l
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z serem i żurawiną

Kurczaka opłukać i wysuszyć, następnie pokroić i rozklepać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie panierować w mące, jaju i bułce tartej. Smażyć z jednej strony do zrumienienia na oleju.
Na usmażona stronę kurczaka kładziemy plaster sera i smażymy do momentu, aż ser się stopi. następnie kładziemy żurawinę i przekładamy na talerz.
Podawać np. z gotowanymi ziemniakami polanymi tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.01.2014 11:27
Świetne mięsko :)
ONY_za_kare 13.11.2013 11:13
musiala byc smaczna!
adelajda 17.07.2013 13:16
super smaki
Bernadeta1 07.04.2013 19:58
z żurawiną, smaczne
Mysiunia 26.09.2011 19:43
takiej nie jadłam - super:)
kuklik 23.05.2011 20:14
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak