Pierś z prodiża

Pierś z prodiża

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś podzielić na połowę. Każdą połówkę posolić, popieprzyć. Obsypać Vegetą i majerankiem. Dość obficie oprószyć przyprawą do kurczaka. Gotową przełożyć do prodiża i piec około 40 minut do momentu kiedy mięso się ładnie zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aisza1 10.04.2013 11:39
mniam pycha
suzana 30.06.2012 16:10
Niezłe
bartek8585 20.05.2012 00:03
smakowite
caroline1983 01.04.2011 11:09
Musi być smaczne
noculos 24.01.2011 23:59
dobre i zdrowe!
noculos 24.01.2011 23:59
dobre i zdrowe!
gusia1000 01.12.2010 00:08
super.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat