Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczka z pieczarkami w śmietanie
Cebulę białą obieramy z łupiny kroimy w piórka.Pierś z kurczaka 2 sztuki myjemy , odcinamy tłuszcz i kroimy w długie kawałki, kropimy oliwą , dodajemy wyciśnięty czosnek, słodka i ostra paprykę - mieszamy i odstawiamy. Na dużej patelni rozgrzewamy ok 1 łyżkę masła, dodajemy kurczaka w marynacie i smażymy z obu stron. Po ok 7 min dodajemy pokrojoną cebul , paprykę i pieczarki. Mieszamy , solimy do smaku. Podlewamy ok 1/2 szklanki bulionu. Dusimy do miękkości warzyw. Doprawiamy pieprzem do smaku. zalewamy ok 1 szklanką śmietany 30 procent. Mieszamy , zagotowujemy. Kurczaka podajemy z ryżem lub ziemniakami.