Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczka nadziewany pietruszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
natka pietruszki 6 łyżek
sok z cytryny 3 łyżki
mąka 0,5 szklanki
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczka nadziewany pietruszką

Natkę pietruszki bardzo drobno posiekać i pokroić sokiem z cytryny, wymieszać. Pierś z kurczaka naciąć, nafaszerować natka pietruszki, mięso oprószyć pieprzem i solą. Następnie obtoczyć w mące, rozbełtanym jajku i w tartej bułce. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Po upieczeniu włożyć na kilka minut do gorącego piekarnika. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 16.07.2012 22:20
Pysznie nadziana, a ja uwielbiam smak i zapach pietruszki
olkaaa 02.04.2012 10:16
bardzo fajny pomysł
Motorek 26.02.2012 10:53
smaczna
ankaryba 21.01.2012 23:39
pyszne
Iwona51
Iwona51 09.11.2011 08:50
smaczne
tomek18 25.10.2011 08:10
super
Dominika30 17.06.2011 23:28
ekstra
ElizaT 03.03.2011 09:19
Pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak