Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka zrolowana

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
pomidory suszone 5 sztuk
mozzarella 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 do panierki
czosnek 2 ząbki
sól 1 do smaku
piperz 1 do smaku
olej 1 do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka zrolowana

Filet myjemy i przecinamy na pół, lekko rozbijamy (łatwiej usmażyć zawinięte mięso jeśli jest cieńsze). Przyprawiamy sola i pieprzem oraz czosnkiem (ja mięso przygotowuję wcześniej odstawiam do lodówki na noc) Na piersi układamy pokrojona w plastry mozzarellę i suszone pomidory. Zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Następnie panierujemy i smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.03.2014 21:05
dobre mięsko
gosiag 06.03.2014 18:55
super roladki
Ania84 06.03.2014 17:32
pięknie sie prezentuje na zdjęciu:)
cukiereczek 06.03.2014 17:05
wspaniała aromatyczna
Agata3 06.03.2014 16:36
fenomenalne danie ;)
Lidzia 06.03.2014 16:31
Nie tylko, moje też.
patryska76 06.03.2014 16:11
Mmm, moje smaki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak