Pierś z kurczaka ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna lub dwie pojedyncze

    2 sztuki
  • szpinak siekany mrożony lub świeży

    1 opakowanie
  • czosnek

    3 ząbki
  • ser gorgonzola

    30 dkg
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi kroimy na małe kawałki, obsypujemy przyprawą. Szpinak wrzucamy na patelnię, dodajemy czosnek smażymy. Następnie dodajemy ser gorgonzola, podsmażamy aż się rozpuści i zgęstnieje nadając szpinakowi konsystencje szpinakowego sosu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 19.03.2011 17:03
nie dla mnie
kielcok1 19.03.2011 16:54
fajnie gdyby nie ten szpinak
kielcok1 02.01.2011 14:46
słabe
Barbara55 31.12.2010 17:42
pierś lubię, szpinak do kosza
Małgorzata106 21.12.2010 19:19
naprawdę pyszne, polecam
Dorota76 25.07.2010 21:14
no muszę spróbować
kasiurek 10.07.2010 09:12
super na pewno spróbuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat