Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka zawijana w schabie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
pierś z kurczaka 0,5kg
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia
mąka
woda
papryka czerwona 1 szt.
cebula biała 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka zawijana w schabie

Kroki postępowania

1
Schab kroimy w plastry i rozbijamy.
Przyprawiamy solą, pieprzem.
Krok 1 - Pierś z kurczaka zawijana w schabie foto
2
Pierś z kurczaka kroimy w mniejsze paski, posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką.
Krok 2 - Pierś z kurczaka zawijana w schabie foto
3
Paprykę czerwoną kroimy w małe kawałeczki, cebulę w talarki.
Na plastrze schabu układamy cebulę, paprykę oraz pierś z kurczaka.
Krok 3 - Pierś z kurczaka zawijana w schabie foto
4
Zwijamy i łączymy wykałaczką, aby się nie rozwinęło.
Wkładamy na rozgrzany olej, podsmażamy z obu stron, a następnie podlewamy woda.
Roladki muszą się trochę poddusić, aby były miękkie.
Krok 4 - Pierś z kurczaka zawijana w schabie foto
5
Gdy roladki będą już dobre, wówczas robimy sos.
Mąkę z odrobiną wody dokładnie wymieszać i wlać do sosu, aby trochę zgęstniał.
Krok 5 - Pierś z kurczaka zawijana w schabie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 09.03.2015 20:00
smaczne roladki
Sroczka 09.03.2015 16:58
Pyszne roladki na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak