Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka zapiekana w majonezie i porach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
majonez 5 łyżek
por (biała część) 10-15 cm
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka zapiekana w majonezie i porach


Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, a por w talarki.

Przyprawiamy pierś do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką i łączymy ją z majonezem oraz porem. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30-40 minut w 150 stopniach z termoobiegiem. Pod koniec pieczenia możecie ustawić piekarnik na 200 stopni, aby mięsko lekko przyrumieniło się na wierzchu.

Ja podałam to danie z ryżem i smakowało wyśmienicie :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.10.2016 07:25
smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak