Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z serem i nektarynką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
ser żółty 4 plasterki
nektarynka 1 sztuka
sól
pieprz
curry 1 łyżka
majeranek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z serem i nektarynką

Pierś z kurczaka należy podzielić na osiem w miarę równych kawałków. Każdy doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i curry.
Podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. mięso układamy na blasze i zakrywamy połówką plasterka sera.
Nektarynkę dzielimy na osiem cząstek. Każda układamy na blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy do momentu, aż ser się ładnie rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.04.2014 18:05
Dobre takie.
sara11 05.04.2014 18:53
mniam mniam jaka pychota :-)
kasienka23 22.09.2013 09:56
fajny kurczaczek!
Renataj 21.09.2013 22:08
Coś dla mnie - bardzo lubię połączenie mięsa z owocami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak