Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kumin rzymski 1/4 łyżeczki
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
ziele angielskie 5 ziarenek
cebula 1 duża sztuka
czosnek 2 ząbki
papryczka chili 1/2 sztuki
olej do smażenia
miód 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 czubate łyżeczki
sól do smaku
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
Przyprawa do mięs Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym

Kroki postępowania

1
Do moździerza przełożyć kumin, kolendrę, gorczycę, pieprz i ziele angielskie, dokładnie utrzeć.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym foto
2
Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, papryczkę pokroić w bardzo małą kostkę bez pestek.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym foto
3
Na patelni rozgrzać trochę oleju, zeszklić na nim cebulę, czosnek i papryczkę chili.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym foto
4
Dodać do tego utarte przyprawy, smażyć chwilę razem.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym foto
5
Dodać miód i koncentrat pomidorowy, wymieszać i jeszcze chwilkę podsmażać cały czas mieszając.
Krok 5 - Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym foto
6
Dodać trochę soli, wlać pół szklanki wody. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 20 minut.
Krok 6 - Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym foto
7
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki.
Krok 7 - Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym foto
8
Do mięsnych kieszonek nałożyć przygotowany farsz, brzegi mięsa spiąć wykałaczkami.
Krok 8 - Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym foto
9
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs, z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu po 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Krok 9 - Pierś z kurczaka z nadzieniem cebulowo-miodowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 18.07.2016 14:01
Ale to musi być pyszne
bertpvd 15.07.2016 20:57
super przepis na kurczaka :)
sezamek 15.07.2016 20:40
Zabieram , muszę wypróbować
olkaaa 15.07.2016 18:33
Bardzo fajna
Alex_M 15.07.2016 13:11
bardzo ciekawe :)
berys18 15.07.2016 13:06
bardzo ciekawy pomysł
Ola1984 15.07.2016 12:17
Fajne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak