Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z makaronem i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 40 dag
zupka chińska 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
cebula biała 2 sztuki
sól do smaku
olej do smażenia
Bazylia suszona Prymat do smaku
parówki 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z makaronem i papryką

Makaron z zupek chińskich zalewamy wodą i pozostawiamy pod przykryciem. Pierś z kurczaka podsmażamy na oleju. Parówki kroimy i również podsmażamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy koncentrat pomidorowy do mięsa i cebuli. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy. Chwilę dusimy. Dodajemy makaron z zupek chińskich i wszystko dokładnie mieszamy, smażymy kilka minut. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 07.03.2013 11:21
podoba mi się to połączenie składników!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak