Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z kaszą i fasolką szparagową

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Dziś lekki obiadek, a wręcz dietetyczny. Nie mówię, że codziennie, ale co jakiś czas. Rewelacja lekkie dla brzuszka i czujemy się o niebo lepiej. Zachęcam do wypróbowania.

Składniki:

składniki

kasza jęczmienna 200 gramów
zielona fasolka szparagowa 400 gramów
pierś z kurczaka 4 szt.
pomidory 3 szt.
ogórki świeże 3 szt.
sałata 1 szt.
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z kaszą i fasolką szparagową

Kaszę wstawiamy w garnuszku i gotujemy tyle, ile jest napisane na opakowaniu. Fasolkę myjemy odcinamy końcówki i gotujemy z odrobiną soli. Pierś z kurczaka kroimy w poprzek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Doprawiamy solą, pieprzem i pietruszką ususzoną lub drobno pokrojoną.

Papier do pieczenia pociąć w kwadraty, położyć na nich pierś i zakryć papierem (złożyć na połowę).

Smażymy bez tłuszczu z obu stron nie za długo, by nam nie wyschła. Ma być soczysta lekko podduszona. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy go w ćwiartki, pomidory smażmy i kroimy w ćwiartki, sałatę myjemy i rwiemy w palcach. Dodajemy sól, pieprz do smaku i sok z cytryny, ewentualnie z 2 łyżki wody, mieszamy i gotowe.

Na talerz wykładamy sałatkę, kaszę na to fasolkę szparagową i pierś smażoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak