Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z kaszą i fasolką szparagową
Kaszę wstawiamy w garnuszku i gotujemy tyle, ile jest napisane na opakowaniu. Fasolkę myjemy odcinamy końcówki i gotujemy z odrobiną soli. Pierś z kurczaka kroimy w poprzek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Doprawiamy solą, pieprzem i pietruszką ususzoną lub drobno pokrojoną.
Papier do pieczenia pociąć w kwadraty, położyć na nich pierś i zakryć papierem (złożyć na połowę).
Smażymy bez tłuszczu z obu stron nie za długo, by nam nie wyschła. Ma być soczysta lekko podduszona. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy go w ćwiartki, pomidory smażmy i kroimy w ćwiartki, sałatę myjemy i rwiemy w palcach. Dodajemy sól, pieprz do smaku i sok z cytryny, ewentualnie z 2 łyżki wody, mieszamy i gotowe.
Na talerz wykładamy sałatkę, kaszę na to fasolkę szparagową i pierś smażoną.