Pierś z kurczaka z kaszą i fasolką szparagową

Pierś z kurczaka z kaszą i fasolką szparagową

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Dziś lekki obiadek, a wręcz dietetyczny. Nie mówię, że codziennie, ale co jakiś czas. Rewelacja lekkie dla brzuszka i czujemy się o niebo lepiej. Zachęcam do wypróbowania.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki

  • kasza jęczmienna

    200 gramów
  • zielona fasolka szparagowa

    400 gramów
  • pierś z kurczaka

    4 szt.
  • pomidory

    3 szt.
  • ogórki świeże

    3 szt.
  • sałata

    1 szt.
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz biały Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę wstawiamy w garnuszku i gotujemy tyle, ile jest napisane na opakowaniu. Fasolkę myjemy odcinamy końcówki i gotujemy z odrobiną soli. Pierś z kurczaka kroimy w poprzek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Doprawiamy solą, pieprzem i pietruszką ususzoną lub drobno pokrojoną.

Papier do pieczenia pociąć w kwadraty, położyć na nich pierś i zakryć papierem (złożyć na połowę).

Smażymy bez tłuszczu z obu stron nie za długo, by nam nie wyschła. Ma być soczysta lekko podduszona. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy go w ćwiartki, pomidory smażmy i kroimy w ćwiartki, sałatę myjemy i rwiemy w palcach. Dodajemy sól, pieprz do smaku i sok z cytryny, ewentualnie z 2 łyżki wody, mieszamy i gotowe.

Na talerz wykładamy sałatkę, kaszę na to fasolkę szparagową i pierś smażoną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat