Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z grila

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka 3 szt

marynata

oliwa 100 ml
pieprz 3 szcz
czosnek 5 ząbków
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z grila

Mieszam składki marynaty. Nalewam oliwę do miseczki, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę, pieprz oraz zioła, mieszam.
Pierś z kurczaka kroję w mniejsze części, obtaczam w marynacie i trzymam przez noc w lodówce.
Griluję z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 05.05.2014 09:41
apetyczne jedzonko podano..
agnieszka214 05.05.2014 08:18
lubie mieska z grilla
Gracer 04.05.2014 23:19
Świetne mięsko, lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak