Pierś z kurczaka z grila

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • pierś z kurczaka

    3 szt

marynata

  • oliwa

    100 ml
  • pieprz

    3 szcz
  • czosnek

    5 ząbków
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    4 łyżczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszam składki marynaty. Nalewam oliwę do miseczki, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę, pieprz oraz zioła, mieszam.
Pierś z kurczaka kroję w mniejsze części, obtaczam w marynacie i trzymam przez noc w lodówce.
Griluję z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 05.05.2014 09:41
apetyczne jedzonko podano..
agnieszka214 05.05.2014 08:18
lubie mieska z grilla
Gracer 04.05.2014 23:19
Świetne mięsko, lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat