Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z farszem klasycznym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka ze skórą 1 sztuka
sól
wątróbka 150 gram
mięso mielone z kurczaka 150 gram
cebula 1 mała
Majeranek suszony Prymat
jajko 1 szutka
cukier 0,5 łyżeczki
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z farszem klasycznym

Farsz
Rozgrzewamy patelnię z masłem, wrzucamy majeranek i pokrojoną drobniutko cebulę. Zmniejszamy ogień i posypujemy cebulę solą i cukrem. Chwilę dusimy. Zestawiamy z ognia.

Wątróbkę najpierw kroimy na mniejsze kawałki, potem wrzucamy do blendera razem z uduszoną cebulą. Miksujemy.

Zawartość blendera mieszamy z mięsem mielonym, bułką tartą oraz jajkiem. Dokładnie wyrabiamy.


Przeważnie kupuję całego kurczaka i wykrawam pierś ze skórą (tak, by skóry było nieco więcej). Mięso nacieramy solą, pieprzem i słodką papryką.

Nadziewamy farszem i zawijamy skórę pod spód. Można zszyć.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda19 04.08.2013 22:22
Uwielbiam takie przepisy :)
Pomocnik 04.08.2013 21:11
na pewno pyszna
Papryczka 04.08.2013 19:18
smaczne jedzonko
patryska76 04.08.2013 18:43
CÓŻ ZA SMAKOŁYKI ;D
adelajda 04.08.2013 17:25
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak