Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z czarną rzodkwią

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
czarna rzodkiew 15 dkg
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mąka pszenna 2 czubate łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z czarną rzodkwią

Kroki postępowania

1
* Użyłam jeszcze 2 mięsnych kostek.
Mięso pokroić w kostkę.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z czarną rzodkwią foto
2
Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z czarną rzodkwią foto
3
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z czarną rzodkwią foto
4
Cebulę z czosnkiem zeszklić na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z czarną rzodkwią foto
5
Dodać do tego rzodkiew, lekko posolić. Smażyć razem kilka minut, co chwilę mieszając.
Krok 5 - Pierś z kurczaka z czarną rzodkwią foto
6
Dodać mięso i trochę pieprzu. Smażyć dalej, aż mięso się zetnie.
Krok 6 - Pierś z kurczaka z czarną rzodkwią foto
7
Do mięsa wlać 3 szklanki wody, dodać kostki mięsne, zagotować. Gotować ok. 20 minut.
Krok 7 - Pierś z kurczaka z czarną rzodkwią foto
8
Mąkę dokładnie rozmieszać w szklance zimnej wody.
Krok 8 - Pierś z kurczaka z czarną rzodkwią foto
9
Zagęścić nią sos. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli i pieprzu.
Krok 9 - Pierś z kurczaka z czarną rzodkwią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 16.05.2014 18:18
pyszny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak