Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w ziołach

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,6 kg
oregano 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
czosnek 2-3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w ziołach

Kroki postępowania

1
Mięso opłukać, wysuszyć i pokroić na cieńsze plastry. Nie rozklepywać.
Czosnek obrać i drobno posiekać, wymieszać ze wszystkimi pozostałymi przyprawami.
Mięso dokładnie "pokryć" ziołami i odstawić do lodówki na ok. 1/2 godziny.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w ziołach foto
2
Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso z obu stron aż si e dość mocno zrumieni.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w ziołach foto
3
Gotowe podawać np. z frytkami i surówką z marchewki.
SMACZNEGO!
Krok 3 - Pierś z kurczaka w ziołach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 14.02.2014 07:39
smaczne miesko
fotoviderek 31.01.2014 07:25
Przepyszne danie :)
norweska20 20.11.2013 10:15
szybkie i proste do zrobienia
Alex_M 25.10.2013 12:00
smaczne mięsko
ONY_za_kare 23.10.2013 10:50
fajny pomysł
Magula 23.10.2013 08:13
duzo ziół, też tak lubię
Jolie 22.10.2013 21:20
mm, aromatyczne, super :)
Jadwiga/Jaga85 22.10.2013 20:30
Pycha na obiad!
w mojej kuchni 22.10.2013 20:26
prawdziwe smakołyki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak