Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka w sosieśmietanowo- pieczarkowym z szafranek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
pieczarki 300 g
cebula biała 1 sztuka
białe wino 1 kieliszek
śmietana 200 ml
Szafran nitki Prymat 1-2 pręciki
masło do smażenia
sóól do samku

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w sosieśmietanowo- pieczarkowym z szafranek

filet kroimy w kostkę, smażymy na maśle zmieszanym z oliwą. kiedy się zrumieni zdejmujemy z patelni.
na ten sam tłuszcz wrzucamy pokrojone pieczarki i posiekaną r kostkę cebulę, dusimy z niewielką ilością soli

do uduszonych pieczarek dodajemy kurczaka, podlewany winem i dusimy przez chwilę następnie dodajemy śmietanę, doprawiany i dusimy razem jakieś 10 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna11 17.01.2012 16:00
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak