pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-serwowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1
  • śmietana 12%

    1 mała
  • makaron rurki

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • ser topiony

    1 (śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić pierś na kosteczki ok 2 cm. Podsmażyć na patelni. Dodać małą śmietanę, zamieszać. Dodać ser topiony, doprowadzić do jego całkowitego roztopienia. Dodać przyprawę do kurczaka. Ugotować makaron. Na talerz wyłożyć makaron, polać sosem, posypać papryką i ziołami prowansalskimi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 02.03.2011 21:29
smaczne
banditka 04.10.2010 13:09
klasyka ale smaczna ;)
cukiereczek 23.09.2010 09:52
Apetyczna fotografia
Katarzyna/kate1980 13.08.2010 12:59
o pyszności!!!
annamariakowalczyk3 13.08.2010 07:28
wygląda apetycznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat