Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym z makaronem
Makaron z kurczakiem - wersja z dodatkiem sosu śmietanowego, pieczarek, cebulki i czosnku. Danie podkręcamy odrobiną sosu chili oraz ziołami: oregano i bazylią.
1. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w półplasterki, a cebulę i czosnek drobno posiekać.
2. Na patelni rozgrzać olej. Dodać mięso, pieczarki, cebulę i czosnek. Posypać przyprawami i smażyć razem przez chwilę, aby mięso nie było surowe.
3. Następnie dodać sos chili i śmietankę oraz pokrojony drobno serek topiony. Dusić razem, aż serek się rozpuści, a śmietanka zgęstnieje. Podawać z ugotowanym al dente makaronem. Przed podaniem posypać świeżymi liśćmi bazylii.
Smacznego!