Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka w sosie śmietanowo serowo pieczarkowym

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1,5 kg
śmietana 18 proc 350 ml
ser żółty 10 dag
pieczarki 50 dag
Bazylia suszona Prymat do smaku
oregano do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 3,5 ząbku

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w sosie śmietanowo serowo pieczarkowym

Kroki postępowania

1
pierś z kurczaka kroimy w kawałeczki, czosnek wyciskamy, łączymyz bazylią oregano, i innymi przyprawami, obtaczamy i wstawiamy na 40 minut do lodówki.
Krok 1 - pierś z kurczaka w sosie śmietanowo serowo pieczarkowym  foto
2
pieczarki obieramy kroimy w plastry.
Krok 2 - pierś z kurczaka w sosie śmietanowo serowo pieczarkowym  foto
3
ser żółty ścieramy na tarce i łączmy ze smietaną
Krok 3 - pierś z kurczaka w sosie śmietanowo serowo pieczarkowym  foto
4
cebule kroimy. Pierś podsmażamy, podlewamy lekko wodą i dodajemy cebulę i pieczarki. . Kiedy cebula zmięknie dodajemy wymieszaną śmietanę z ziołai, i serem. .
Krok 4 - pierś z kurczaka w sosie śmietanowo serowo pieczarkowym  foto
5
wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku.
Krok 5 - pierś z kurczaka w sosie śmietanowo serowo pieczarkowym  foto
6
podajemy np z ryżem
Krok 6 - pierś z kurczaka w sosie śmietanowo serowo pieczarkowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 16.06.2014 15:01
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak