Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczka 1 sztuka
pieczarki 4 sztuki
cebula 0,5 sztuki
oliwa 2 łyżka
sól
pieprz
sos pieczeniowy
śmietana
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym

Kroimy cebulę bardzo drobno. Kroimy pieczarki. Patelnię stawiamy na ogniu, dodajmy oliwę z oliwek, następnie kładziemy cebulę i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Po 5 minutach dodajemy śmietanę. Gotujemy 2 minuty i dodajemy sos pieczeniowy. Zdejmujemy z ognia. Na drugą patelnie dajemy oliwę z oliwek i masło. Kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem i kładziemy na rozgrzaną patelnię. Gdy mięso nabierze koloru zdejmujemy z patelni i podajemy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 24.04.2012 21:24
super
ewelinapac 13.08.2011 14:00
smaczna
bami 09.07.2011 13:06
Smakowite rzeczy :)
js28 18.06.2011 13:32
pysznie! Fajny przepis!
justyna111 19.09.2010 20:54
pycha super przepis
marzencia2007 17.09.2010 17:32
smaczna :)
wedith1 15.09.2010 09:48
Uwielbiam takiego kurczaczka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak