Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka
kostka rosołowa 1 szt
pieczarki 30 dag
por 1 szt
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 30%
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym

Pierś umyć, osuszyć, pokroić w 2 cm kostkę,posypać przyprawami, podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Wlać szklankę wody, dodać kostkę rosołową, wymieszać . Wrzucić oczyszczone , pokrojone w plasterki pieczarki oraz pora.
Często mieszać, smażyć do miękkości warzyw oraz mięsa. Gdy potrawa będzie gotowa, doprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak