Pierś z kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    4 szt.
  • olej do smażenia

  • ziemniaki

    2 kg
  • sól

  • mix sałat

    1 op
  • sos sałatkowy francuski Prymat

    1 op
  • musztarda delikatesowa

    3 łyżki
  • śmietana 18 proc

    5 łyżek
  • woda

    1,5 szkl.
  • czarny pieprz mielony Prymat

  • słodka papryka Prymat

  • mąka pszenna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś z kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym foto
Pierś z kurczaka pokroić w paski.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym foto
Na rozgrzany olej na patelni wkładamy pierś posypując przyprawami.
Obsmażamy z każdej ze strony.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym foto
Ziemniaki obrać, ugotować i ubić.
Mix sałat wymieszać z sosem, delikatnie mieszając.
Krok 4 - Pierś z kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym foto
Musztardę, śmietanę, mąkę i wodę mieszamy ze sobą w garnku.
Zalewamy tym podsmażoną pierś z kurczaka , mieszamy i doprawiamy do smaku. Czekamy aż lekko zgęstnieje i sosik mamy już gotowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota76 07.05.2015 18:04
świetny :)
monika141 07.05.2015 07:40
pyszny i zdrowy obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat