Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt.
olej do smażenia
ziemniaki 2 kg
sól
mix sałat 1 op
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 op
Musztarda delikatesowa Prymat 3 łyżki
śmietana 18 proc 5 łyżek
woda 1,5 szkl.
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka pokroić w paski.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym foto
2
Na rozgrzany olej na patelni wkładamy pierś posypując przyprawami.
Obsmażamy z każdej ze strony.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym foto
3
Ziemniaki obrać, ugotować i ubić.
Mix sałat wymieszać z sosem, delikatnie mieszając.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym foto
4
Musztardę, śmietanę, mąkę i wodę mieszamy ze sobą w garnku.
Zalewamy tym podsmażoną pierś z kurczaka , mieszamy i doprawiamy do smaku. Czekamy aż lekko zgęstnieje i sosik mamy już gotowy.
Krok 4 - Pierś z kurczaka w sosie musztardowo-śmietanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 07.05.2015 18:04
świetny :)
monika141 07.05.2015 07:40
pyszny i zdrowy obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak