Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie koperkowo- śmietanowym

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5 kg
śmietana 18 proc 5 łyżek
cebula 1 sztuka
koperek 1-2 łyżki
czosnek 4 ząbki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie koperkowo- śmietanowym

1. Cebulę kroimy i smażymy na patelni aż się zeszkli. Dodajemy czosnek.
2. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i wrzucamy do zeszklonej cebuli.
3. Do usmażonego kurczaka dodajemy śmietanę i pokrojony drobno koperek.
4. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Podajemy z makaronem, ryżem lub ziemniakami.

Smacznego ! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 07.05.2016 18:30
łatwe i smaczne danie
Agnieszka-87-25 07.05.2016 11:50
apetyczne danie
Motorek 07.05.2016 09:00
smaczne mięsko
krokus 06.05.2016 23:16
jak jest koperek to musi być pyszne
MałaMi89 06.05.2016 22:15
Jeden z moich ulubionych sosów do makaronu i nie tylko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak