Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka w sosie chrzanowo-musztardowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 szt
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
chrzan 3 łyżki
woda 1 łyżka
ząbki czosnku 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
bazylia do smaku
oliwa 0.5 szkl
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w sosie chrzanowo-musztardowym

Musztardę francuską wymieszać z wodą,dodać czosnek i zioła oraz chrzan.Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą,ułożyć w nim przyprawione piersi z kurczaka,piec przez 15minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190stopni.Następnie obniżyć temperaturę,mięso polać musztardą z dodatkami,wstawić do piekarnika na 15minut.Podawać z pieczonymi ziemniaczkami oraz sałatą wymieszaną ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak