Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w serowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 6 filetów
masło
oliwa
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
płatki migdałowe 1 filiżanka
ser camembert 2
śmietana 30% 0,5 szklanki
masło 1 łyżka
rosół drobiowy 1 kostka
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w serowym sosie

Filety przyprawić i podsmażyć na rozgrzanym maśle z oliwą. Gdy się lekko zrumieni podlać 2 łyżkami wody, przykryć i dusić do miękkości.
Sos: w rondlu podgrzać masło, dodać pokruszony ser, kostkę rosołową i lekko podgrzewać, aż wszystko się rozpuści. Dodać śmietanę i mleko.
Mięso polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak