Pierś z kurczaka w serowym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    6 filetów
  • masło

  • oliwa

  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

  • płatki migdałowe

    1 filiżanka
  • ser camembert

    2
  • śmietana 30%

    0,5 szklanki
  • masło

    1 łyżka
  • rosół drobiowy

    1 kostka
  • mleko

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety przyprawić i podsmażyć na rozgrzanym maśle z oliwą. Gdy się lekko zrumieni podlać 2 łyżkami wody, przykryć i dusić do miękkości.
Sos: w rondlu podgrzać masło, dodać pokruszony ser, kostkę rosołową i lekko podgrzewać, aż wszystko się rozpuści. Dodać śmietanę i mleko.
Mięso polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat