Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w pysznej panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka podwójna
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
płatki kukurydziane 1.5 szklanki
sól i pieprz
jajko
olej do smażenia

Sos

majonez 3 łyżki
musztarda 1 czubata łyżeczka
ketchup pikantny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w pysznej panierce

Kroki postępowania

1
Z piersi z kurczaka usunąć kostki,chrząstki i tłuszcz.Umyć i osuszyć.Podzielić jak na tradycyjne kotlety lub pokroić w paski.Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w pysznej panierce foto
2
Płatki kukurydziane zmielić w młynku.Dodać przyprawę do kurczaka.Wymieszać. W osobnej misce roztrzepać jajko z solą i pieprzem.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w pysznej panierce foto
3
Przygotować sos.Wszystkie składniki wymieszać w kubeczku. W razie potrzeby doprawić.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w pysznej panierce foto
4
Na patelni rozgrzać około 2 łyżki oleju.Każdy kawałek piersi maczać najpierw w jajku a później w płatkach.Przekładać od razu na patelnie.W zależności od wielkości kawałka piersi smażyć około 2 minuty lub dłużej z każdej strony.
Krok 4 - Pierś z kurczaka w pysznej panierce foto
5
Usmażone kawałki piersi przekładać najpierw na ręcznik papierowy,później na talerz.Podawać do obiadu lub jako przekąskę np. na przyjęciu.
Krok 5 - Pierś z kurczaka w pysznej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 16.02.2015 20:34
apetycznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak