Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w porto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 70 dag
sól i pieprz do smaku
oliwa do smażenia
pieczarki 15 dag
sok z cytryny 1 łyżka
mąka 2 łyżki
kremówka 1/2 szklanki
bulion drobiowy 1/2 szklanki
porto 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w porto

Mięso natrzeć solą i pieprzem. Smażyć z obu stron a następnie dusi po d przykryciem. Pieczarki pokroić w plastry i polać sokiem z cytryny. Mięso utrzymywać w cieple. Z mąki, śmietany i bulionu zagotować sos, dodać wino i doprawić do smaku. Mięso podawać polane sosem i obłożone pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak