Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
otręby pszenne 4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
oregano 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

Kroki postępowania

1
* Użyłam jeszcze 1 łyżeczki przyprawy do mięs.
Mięso podzielić na cztery porcje.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w panierce z otrębów foto
2
Otręby przesypać do miseczki. Dodać do nich wszystkie przyprawy i zioła, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w panierce z otrębów foto
3
Jajko wbić do drugiej miseczki, rozbełtać.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w panierce z otrębów foto
4
Kawałki mięsa zamaczać w rozbełtanym jajku,a następnie obtaczać w panierce z otrębów.
Krok 4 - Pierś z kurczaka w panierce z otrębów foto
5
Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej.
Krok 5 - Pierś z kurczaka w panierce z otrębów foto
6
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 6 - Pierś z kurczaka w panierce z otrębów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 25.09.2014 10:29
świetna panierka :)
norweska20 24.05.2014 14:02
bardzo lubię taką panierkę
berys18 22.05.2014 07:32
wygląda apetycznie
Aleksandra/Olcia 21.05.2014 19:20
tez takie robię pycha
ao_12 21.05.2014 18:17
świetny pomysł na panierkę :)
as28 21.05.2014 15:29
fajna potrawa
w mojej kuchni 21.05.2014 14:22
moje smaki w tej potrawie..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak