Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w panierce cynamonowo - imbirowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1-2 szt
Imbir mielony Prymat
cynamon Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w panierce cynamonowo - imbirowej

Dużą pierś z kurczaka opłukać przekroić na plastry delikatnie rozklepać z obu stron. Przyprawić solą, pieprzem oraz papryką ostrą i słodką.
Przygotować panierkę. Do roztrzepanego jajka dodać cynamon i imbir mielony.
W pierwszej kolejności obtaczać kotleciki w mące, następnie w jajku z imbirem i cynamonem, a na koniec w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Smacznego)).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 05.06.2014 00:37
Super obiadek:-)
Lidzia 04.06.2014 15:57
Orientalny smak, pyszne.
Bernadeta1 04.06.2014 14:47
super mięsko
Czyki 04.06.2014 13:36
Gibli masz u mnie wielki plus za to wspaniałe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak