Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w marynacie pomidorowo-bazyliowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 1 szt
Bazylia suszona Prymat
pomidory suszone Smak
olej aromatyzowany 3 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat

Porada

olej aromatyzowany ja polecam kujawski z bazylią i pomidorami. Tak przyrządzoną pierś podaję z kaszą jaglaną lub kuskus

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w marynacie pomidorowo-bazyliowej

Pierś z kurczaka umyć Wykroić porcje.
W miseczce przygotować marynatę.Olej -ja używam olej kujawski z pomidorami i bazylią dodać bazylię,i łyżkę zalewy z pomidorów oraz drobniutko posiekanego pomidora z zalewy.Dodać sól ziołową -młynek Prymat.Do zalewy włozyć mięso i odstawić na ok 1 godz
Po tym czasie układać mięso na rozgrzanej patelni,mozna na patelni grilowej ,nie dodajemy już tłuszczu.Pierś smażymy z obu stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.12.2014 21:13
Apetyczny obiadek
Jagódka77 15.12.2014 19:43
pyszny obiad
teresza 23.11.2014 13:26
świetny obiadek
Kejti 23.11.2014 12:55
Smaczny obiad :-)
w mojej kuchni 23.11.2014 12:51
taki obiad chętnie zjem..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak