Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w kurkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa złocisty kurczak 4 łyżeczki
kurki 30 dkg
cebula 1 sztuka
masło 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w kurkach

Mięso podzielić na 4 porcje, oprószyć solą, posypać przyprawą, usmażyć na oleju na rumiano z obu stron. Kurki oczyścić, umyć, dowolnie pokroić i usmażyć na maśle razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Na talerzykach ułożyć kurki, a na nich usmażone, pokrojone w plasterki mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.04.2012 07:12
już wyobrażam sobie co za smak i aromat, pycha
pacpaw 12.02.2012 19:45
komu dobrze :o)
Beatris 04.11.2011 11:46
Ja mam jeszcze mnóstwo zamrożonych.
pacpaw 03.11.2011 19:25
ach te kurki, szkoda, że po sezonie...
Jolanta_P-S 28.07.2011 20:47
pycha
Weronika_eM 28.07.2011 20:41
super
czekoladka_m 27.07.2011 13:24
Z kurkami mogę zjeść wszystko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak