Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w galarecie .

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
kostka warzywna 1 szt
marchewka 2 szt
pierś z kurczaka 1 szt
majonez
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w galarecie .

Pierś z kurczaka i marchewkę gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki warzywnej . Marchewkę gotujemy dłuzej niż pierś . Mieso kroimy w kawałki i układamy na półmisku . Marchewkę kroimy w plasterki układamy dookoła mięsa. Ozdabiamy natka pietruszki . do wywaru z gotowania mięsa dodajemy rozpuszczona żelatynę . Mieszamy i studzimy. Gdy zacznie lekko tężeć zalewamy nią półmisek z mięsem i odstawiamy do lodówki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.12.2012 08:23
wygląda bardzo apetycznie
cukiereczek 28.08.2012 08:08
pycha
caffee_tea 24.08.2012 23:20
super przepis naprawde ; )
paula99926 22.08.2012 18:55
super!
Stenka 14.08.2012 20:21
smaczne
Andysz 21.05.2012 15:14
pycha;)
EWI 21.05.2012 08:31
świetne
iwa643 21.05.2012 08:01
Polecam na impreze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak