Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w czerwonym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
olej 2 łyżki
sól
pieprz
kostka rosołowa 1 sztuka
PUSZKA POMIDORÓW 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w czerwonym sosie

Czosnek posiekaj w kosteczkę, cebulę w średnią kostkę. Kurczaka pokrój na kilka mniejszych kawałków i rozbij, posól i popieprz. Smaż na oleju po 2 minuty z każdej strony. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklij cebulę i czosnek. Dołóż paprykę i pomidory oraz kostkę rosołową. Zagotuj, zmniejsz ogień i chwilę podgrzewaj razem, w razie czego podlej wodą. Sos dopraw solą i pieprzem. Następnie na sos wyłóż kurczaka i chwilę duś razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 07.06.2012 19:22
chętnie bym zjadła:)))
Justa32 24.11.2011 13:46
smaczne mięsko
kotlet 13.09.2011 23:38
brzmi wspaniale :)
magdalea 11.07.2011 18:18
pycha
magdalea 11.07.2011 18:18
pycha
mirosława4 15.04.2011 21:52
fajne
iwona332 24.01.2011 00:20
super
traktorek 07.11.2010 06:20
i mamy coś innego
MAR3STA 27.10.2010 19:34
Ciekawie wyglada ten kurczak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak