Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pierś z kurczaka 2 sztuki
ser żółty 20 dag
oliwki czarne 1 słoiczek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
pomidor 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić na dwie części. Piersi z kurczaka umyć, oczyścić oraz delikatnie rozbić. Doprawić do smaku pieprzem czarnym, kolorowym oraz solą. Tak przygotowane mięso położyć na środku jednej połówki ciasta. Na wierzch posypać ser żółty starty na tarce o dużych oczkach, następnie plasterki pomidora i na wierzch pokrojone oliwki. Ciasto złożyć na tzw. kopertę i upiec na złoty kolor ok 30 min w temp. 170\'C. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 28.09.2013 08:53
bardzo fajne to danie
czekoladka_m 27.06.2013 14:29
robię czasem coś bardzo podobnego:)
RenataZ-et 11.01.2013 22:13
podoba mi się ten pomysł :)
rosik93 26.09.2011 23:26
super
pigila
pigila 26.06.2011 00:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak