Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka podawana z kaszą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
pieprz
kasza gryczana 1 opakowanie
pół kostki rosołowej
pieczark 5 sztuk
śmietana 1 opakowane
oliwa
cebula 2 sztuki
kapusta czerwona 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka podawana z kaszą

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka należy lekko rozbić tłuczkiem na grubość około 2 cm. Następnie kurczaka przyprawiamy przyprawą do kurczaka, pieprzem oraz słodką papryką. Następnie kurczaka zawijamy w folię aluminiową i smażymy po przykryciem na patelni.
Krok 1 - Pierś z kurczaka podawana z kaszą foto
2
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, dusimy je na patelni aż zrobią się miękkie.
Krok 2 - Pierś z kurczaka podawana z kaszą foto
3
Na samym początku należy kaszę gryczaną ugotować w wodzie z połówką kostki rosołowej.
Krok 3 - Pierś z kurczaka podawana z kaszą foto
4
Na talerz wykładamy kaszę gryczaną, czerwoną kapustę ze słoika oraz kurczaka z pieczarkami. Smacznego!!
Krok 4 - Pierś z kurczaka podawana z kaszą foto
5
Super i smaczny obiad dla całej rodziny.
Krok 5 - Pierś z kurczaka podawana z kaszą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 01.02.2013 06:22
smaczne
Monika-twin 01.02.2013 05:32
lubie taki zestaw!
jasiek 01.02.2013 01:14
kasz nasza, zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak