Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka po studencku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
pieprz czarny do smaku
chilli do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka po studencku

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i zalać odrobiną oleju, czosnek przecisnąć przez praskę i razem z przyprawą, pieprzem i chilli dodać do kurczaka. Wymieszać (Można odstawić na godzinę w chłodne miejsce choć nie jest to konieczne). Przełożyć na patelnie i smażyć na wolnym ogniu kilka minut tak żeby mięso było miękkie ale nie surowe. Po usmażeniu można posypać startym serem i wstawić na chwilkę do piekarnika żeby ser się rozpuścił. Najlepiej smakuje z frytkami i sosem czosnkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak