Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka pieczona w boczku z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt
marchewka 1 szt
por (biała część) 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
tymianek
boczek 9 plastry
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka pieczona w boczku z warzywami

Piersi z kurczaka czyścimy, oddzielamy polędwiczki, dokładnie obsypujemy przyprawami, odstawiamy na 10 minut.

Por kroimy w półplasterki, marchewkę obieramy i kroimy w grubsze plastry. Czosnek przeciskamy przez praskę

Każdą z piersi dokładnie owijamy plastrami boczku.
Obsmażamy je po 3 minuty z każdej strony.

Następnie umieszczamy je w rękawie foliowym do pieczenia razem z pokrojonymi warzywami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Szczelnie zamykamy z każdej strony i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 st C.
Pieczemy ok 30 minut.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 29.01.2014 12:45
Smaczne danie :)
Renataj 27.01.2014 19:53
Smaczny pomysł.
Agata3 27.01.2014 16:51
Rewelacyjny obiadek:)
sara1 27.01.2014 15:14
może super smakować
2milutka 27.01.2014 14:56
super danie..:)
lara 27.01.2014 14:50
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak