Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka panierowana migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5 kg
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do smażenia 0,5 szklanki
mąka 0,5 szklanki
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
migdały 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka panierowana migdałami

Pierś z kurczaka pokrój na małe kotleciki. Mięso natrzyj papryką słodką, czosnkiem granulowanym i solą ziołową. Każdy kawałek obsyp mąką. Zanurz w roztrzepanym jajku i bułce tartej połączonej z migdałami. Smaż na rozgrzanym oleju około 5 minut z obu stron.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 19.06.2012 23:23
Pyszna! :)
adam1f 21.11.2011 00:09
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak