Pierś z kurczaka panierowana kalafiorem

Pierś z kurczaka panierowana kalafiorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    4 sztuki
  • kalafior

    200 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierś z kurczaka panierowana kalafiorem

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś z kurczaka panierowana kalafiorem foto
Kolejno kalafior trzemy na tarce o dużych oczkach. Kalafior musi być świeży - mrożony się nie nadaje.
Krok 2 - Pierś z kurczaka panierowana kalafiorem foto
Na samym początku pierś płuczemy i osuszamy. Później delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa i delikatnie solimy.
Krok 3 - Pierś z kurczaka panierowana kalafiorem foto
Jajko roztrzepujemy wraz z solą, pieprzem oraz Kucharkiem. Kolejno moczymy w nim każda pierś i obtaczamy w tartym kalafiorze.
Krok 4 - Pierś z kurczaka panierowana kalafiorem foto
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka na wolnym ogniu pod przykryciem na złoty kolor z obu stron.
Krok 5 - Pierś z kurczaka panierowana kalafiorem foto
Podajemy na ciepło do obiadu z dowolnymi dodatkami np. ziemniaczkami i surówką.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Ela15 05.05.2016 09:42
świetny pomysł
malami199216 02.03.2015 14:56
warte wypróbowania :)
Koper 05.11.2014 20:58
Super panierka!
kloruś 05.11.2014 10:35
super fajny pomysł z panierką kalafiorową!
berys18 05.11.2014 09:41
ciekawy pomysł
Kuchenka 04.11.2014 20:36
bardzo fajny pomysł
Christopher 04.11.2014 18:11
Ciekawa panierka.
Konczi 04.11.2014 17:30
pyszniutka panierka :))
Sroczka 04.11.2014 17:24
Takie mięsko z chęcią bym zjadła.
Beatris 04.11.2014 17:17
Podoba mi się ten pomysł,koniecznie muszę go wypróbować... Pyszne mięsko:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat