Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka owinięta boczkiem z camembertem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dwie piersi z kurczaka
opakowanie boczku w plasterkac
folia aluminiowa
sól do smaku
pieprz
camembert 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka owinięta boczkiem z camembertem

Mięso dokładnie myjemy. Każdą z piersi nacinamy wzdłuż (robimy takie kieszonki). Solimy i pieprzymy. Do kieszonek wkładamy serek camembert. Całą pierś owijamy plasterkami boczku, układamy na kawałku foli aluminiowej i przykrywamy. Pieczmy ok 40 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia wyjmujemy je z folii po czym ponownie pieczemy jeszcze 5 minut.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Simeo 15.01.2013 17:23
ciekawie
Sylwia26 15.01.2013 17:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak