Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka nadziana cukinią i pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
cukinia 1/2 sztuka
pieczarki 10 sztuk
por 1/2 sztuka
ser żółty 10 gram
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka nadziana cukinią i pieczarkami

Pierś z kurczaka przekroić w poprzek. Rozbić tłuczkiem.
Przyprawić.
Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Por pokroić w paski.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Wrzucić cukinię,pieczarki i por.
Do farszu z cukinii dodać starty na małych oczkach ser.
Farsz przyprawić i wymieszać. Wystudzić.
Na roztłuczony kotlet z piersi nakładać farsz i zwinąć.
Na rozgrzanym oleju smażyć piersi , najpierw złączeniem do dołu,aby się nie rozwaliły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.04.2014 09:02
świetne nadzienie :)
Lis 30.10.2013 00:27
Pysznie się zapowiada:0
tomek18 29.10.2013 20:09
wyglądają na bardzo smaczne ;)
Mysiunia 29.10.2013 16:26
apetycznie to wygląda :)
malaczarna23 29.10.2013 16:16
pyszne pierożki :) mniam mniam
Duusiak 29.10.2013 15:51
Polecam, farsz jest pyszny :) Wymyśliłam go zaglądając do lodówki :) na szybko:)
Cranberry 29.10.2013 15:28
fajne piersi :)
Smaczna_B 29.10.2013 15:17
fajne danko
idealme 29.10.2013 15:16
koniecznie muszę takie zrobić :)
Joannasz3190 29.10.2013 15:14
Pyszna, muszę spróbować! :)
lena57 29.10.2013 14:43
Ja już kiedyś kiedyś robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak