pierś z kurczaka na parze ze szpinakiem i mieszanką kasz

pierś z kurczaka na parze ze szpinakiem i mieszanką kasz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • ryż czerwony

    1 łyżka
  • siemię lniane

    1 łyżka
  • kasza jęczmienna

    2 łyżki
  • kasza pęczak

    3 łyżki
  • kukurydza w puszce

    1 łyżka
  • szpinak mrożony

    0,5 opakowania
  • cebula

    0,5 szt
  • sól i pieprz

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze wraz z ryżem i siemieniem lnianym gotujemy tradycyjnie jak w przepisie na opakowaniu kaszy. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy. Posypujemy paprykami, kroimy w kostkę. Gotujemy na parze do miękkości. Szpinak dusimy wraz z cebulką, doprawiamy. Kaszę wraz z ryżem mieszamy z odrobiną kukurydzy i nakładamy na talerz. Następnie dajemy szpinak i pierś z kurczaka.
magdow
Jeżeli ktoś lubi, możemy dodać kilka plasterków suszonego pomidora.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

28.02.2017 07:22
smacznie i zdrowo

Ania321

26.02.2017 17:54
pyszny obiadek :)

Krzysztof15

26.02.2017 17:43
bardzo smaczne

Futka

26.02.2017 15:32
Pysznie, zdrowo i pożywnie :)

wwwiolka

26.02.2017 15:27
Bardzo fajne danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat