Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka na parze

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt.
oliwier 1 łyżka
Koperek suszony Prymat
cytryna 0,5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka na parze

Kroki postępowania

1
podwójną pierś z kurczaka dokładnie wypłukać, przekroić na pół. do miski wsypać przyprawę do kurczaka prymat, dodać oliwiera, koperek i sok z pół cytryny. zamarynować piersi i włożyć do lodówki na 2 godziny.
Krok 1 - pierś z kurczaka na parze foto
2
po upływie 2h wyciągamy z lodówki i ustawiamy parowar na 45 min. Wkładamy piersi do parowaru.
Krok 2 - pierś z kurczaka na parze foto
3
po upływie 45 min wyciągamy z parowaru i gotowe. Smacznego!
Krok 3 - pierś z kurczaka na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marianp20 02.02.2013 10:17
pyszne i zdrowe
Poison1988 11.01.2013 11:42
świetna wyszła a do tego jest bardzo zdrowa!
RenataZ-et 21.12.2012 19:29
super!
Jodaj 11.12.2012 13:16
pyszne :)
Ela15 01.12.2012 19:57
pycha
romanrafal
romanrafal 01.12.2012 11:32
bardzo dobra
mela25 29.11.2012 08:52
ale pyszna i aromatyczna
Dorota37 29.11.2012 08:46
bez tłuszczu i aromatycznie
cooleczka 28.11.2012 23:16
zdrowa
Ewa6274879 28.11.2012 23:07
soczysta, pachnąca i delikatna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak