Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 łyżeczki
olej rzepakowy 3 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka

mięso

pierś z kurczaka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka na ostro

Mięso myjemy, osuszamy. Robimy marynatę: z podanych składników tworzymy sos, którym nacieramy mięso. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 minut. Obok mięsa możemy wyłożyć warzywa mrożone, które będą się zapiekać np. z serem żółtym ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 15.07.2016 13:47
moje smaki
wwwiolka 14.07.2016 23:02
Bardzo fajny przepis.
Ewelina1991 14.07.2016 15:34
pyszności na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak