Pierś z kurczaka na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z piersi kurczaka

    4 szt
  • sól

  • pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • oliwa

  • słonecznik obrany

    2 łyszki
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczak myjemy , następnie osuszamy je. Lekko rozbijamy je tłuczkiem, następnie oprószyć solą pieprzem, oraz papryką ostrą z dwóch stron, skrapiamy octem jabłkowym, na patelni rozgrzewamy tłuszcz na gorący tłuszcz kładziemy mięso, dobrze obsmażyć z dwóch stron., smażymy pod przykryciem . Obsypać słonecznikiem i jeszcze przez chwilę smażyć. Co jakiś czas obracając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 05.06.2013 14:53
Bardzo dobra
Motorek 02.12.2012 15:35
super
Ewa6274879 01.11.2012 23:21
fajny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat