Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka moczona w mleku w tradycyjnej panierce

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
mleko 300 ml
jajko 1 szt
pieprz do smaku
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka moczona w mleku w tradycyjnej panierce

Kroki postępowania

1
Do miseczki wbijamy jajko, wlewamy mleko i całość roztrzepujemy do połączenia się składników
Krok 1 - Pierś z kurczaka moczona w mleku w tradycyjnej panierce foto
2
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek, przekrawamy na mniejsze kotlety, oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy i wkładamy do mleka. Zostawiamy na 30 minut
Krok 2 - Pierś z kurczaka moczona w mleku w tradycyjnej panierce foto
3
Pierś z kurczaka wyciągamy z mleka i obtaczamy w bułce tartej
Krok 3 - Pierś z kurczaka moczona w mleku w tradycyjnej panierce foto
4
Panierowaną pierś z kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju
Krok 4 - Pierś z kurczaka moczona w mleku w tradycyjnej panierce foto
5
Mięso smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Podajemy na gorąco, filet świetnie soczysty w środku
Krok 5 - Pierś z kurczaka moczona w mleku w tradycyjnej panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 27.10.2013 09:19
musi byc bardzo smaczne
fotoviderek 27.10.2013 08:24
Fajny pomysł :)
Ania84 27.10.2013 07:54
ja właśnie też muszę to wypróbować:)
Mniam 27.10.2013 07:40
Nigdy nie moczyłam fileta w mleku, ale spróbuję tą metodę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak